שאלת חקר

האם המתחים בדעות האידיאולוגיות הקיימות בחברה הישראלית נובעים מההקצנה המכוונת של התקשורת על מנת לייצר רייטינג גבוה יותר ?


שלי במפגש עם בני הציונות הדתית בנס הרים: "נמאס שאנשים מגדירים את עצמם רק על סמך ימין שמאל מדיני"

השסע הדתי במדינת ישראל רק הולך וגדל והקבוצות הנכללות בתוכו אינן מוכנות להירתם למען פירורו.
ימין ושמאל, חילוניים ודתיים.. כל כך שונים אבל עדיין יהודים.
החברה מתפוררת ולא מוכנה לקבל ביקורת בונה. כאשר אנשים כאן אומרים את דעתם השונה, הם לא יופתעו לגלות כי השיח שיהיה בניהם לא יכלול לא יעילות ולא עומק.
אלו טעויות המרקיבות את בסיס הלאום היהודי ומטרתה של שלי יחמיוביץ הוא לנקות את הרכוב ולמצוא את מקור האיחוד של העם.
בכתבה זו שלי יחמוביץ מסבירה לצופים שלה בדיוק את הנקודות שבהם אני רוצה להתרכז - חוסר העומק, הגדרות אנשים וחוסר יכולת לקיים שיח. 


1. השיח המקוון - כמתווך חברתי
תוצאת תמונה עבור צ'אט
השיח המכוון- העיתון, הפייסבוק והטוויטר החדש.
אופן חדש של דמוקרטיה במישור החברתי המציע מרחב ווירטואלי בכל שפה במטרה להשמעת הדעות החבויות שמסתתרות בכל אחד מהשסעים.
ידוע כי בחברה הישראלית ישנם מתחים נוראיים שאינם נותנים לגיטימציה כבר להבעת דעות באופן נכון ולא אלים. זוהי תוכנית חדשה המקנה למשתתפיה מסגרת להבעת דעותיהם ואולי אף תצליח לגרום למוסכמות.
מאמר זה לדעתי מקנה לי את הדרך למציאת הפתרון לדילמה שלי. לדעתי אם נעבוד במקביל לתקשורת ולא נגדה, נדע איך להשתמש בה נכון ולא ננצל אותה לטובת הסטות נוכל לכוון את דרכינו לחוף מבטחים.

2. עכשיו זה מדעי: השיח האלים בחברה הישראלית יוצא מכלל שליטה

הרשתות החברתיות- רעל או פתרון קסם ?
החל מפוסט אחד קטן שכל אחד בו שורף את ידיו על המקלדת וכלל לא שם לב אם אולי אמר מילים שיכולות לפגוע.. כך לאט לאט החברה הישראלית מתפוררת. 
השיח אינו הולם כיום, זה ידוע לכולם. קיימות מאפיות, אנשים שלא חוסכים ומילים וכמובן את התקשורת שלא מפסיקה לחמם מהצד !
מאמר המדגיש בדיוק את הגורם להקצנת המתחים שהעלתי בשאלתי. לדעתי הגורם העיקרי להקצנת המתחים והשסעים בחברה הישראלית הם כלי התקשורת אשר הציבור משתמש בהם לא נכון ואנשי התקשורת מתאימים את דעותיהם למקרים, כך נוצרים חילוקי דעות רבים ולא פוסקים והשסע רק יגדל ויגדל...



3.
על הכוחניות המובנית בתוך השיח הישראלי

הפוליטיקה הישראלית חלוקה ומחולקת. ישנם עם ביבי וישנם כאלו שנגדו, כאלו שלמען האוכלוסייה הערבית וכאלו שנגדם. אך כל זה מהווה חלק מהגורם להתרופפות הישראלית. הציבור חלוק גם הוא נגד הפוליטיקה, שם כל אחד קובע את הצד שלו ומצדיק כי הוא הנכון מבלי לשים את הקלפים על השולחן. אירועי טירור ומלחמות הם המניע העיקרי לחידוד השסעים שנמצאים בין הציבור העצמו ובין הציבור לממשלתו. 
תוצאת תמונה עבור אלימותהעם אינו מאוחד. הוא מפולג ומחולק לקבוצות שפועלות אחת נגד השנייה במקום לפעול יחדיו.
כתבה זו מקנה לי הסבר ודוגמה למקרים שבהם השיח הישראלי מוקצן, מכוער ומעליב. כל הנוגע למקרים הקשורים בחיילים, ראש הממשלה וחברי הכנסת מעלה בציבור הישראלי את הדעות הרבות וכך נוצרים וויכוחים חדשים בין הציבור עצמו ובין מייצגי המדינה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה